Zhangzhou Olimpic Park

Public & sports

2011

W

Competition, finalist

W

Public & sports

W

2011

Zhangyou, China

The principles which rule the project are the landscape organization, the sustainability and the conection of the paths and the river.

The landscape organization includes the integration of sports pavilions in the landscape and distribution of trees and plants according to orientations.

The sustainable strategy of preservation takes into account the marks on the present landscape (dike, water canal crossing the plots)

The conexion with the river is shown in the fluency of pedestrian paths and sports uses towards the river, which generate a group of lines that organizes the rest of the intervention.

What is more, interventions are supported by former infrastructures in order to release the rest of the plot to use it as green areas. In-between spaces are used as sports areas connected to pavilions. Road streets are designed to order and show the accesses, and the maximum number of car park places are obtained following a landscaping criteria: implementation of the car park as a landscape generator,