Masterplan in Kaifeng

Urbanism & office

2012

W

Competition

W

Urbanism & office

W

2012

Kaifeng, China

The whole proposal is organised folowing the ”Genetic Code” of the Masterplan. The structure is based on three obvious and potent concepts, which are the guides for the future formal development.

The wall: the concpet of ”new centrality”, ovelapping the urban fabric and its wall, which is an imporant element for local people, in a pedestrian scale.

The main street: a perimeter pedestrian path is created inside the plot. It is a ”soft’ street, which links the most representative buildings and it is opened to panoramic views. That way, this walkable tour is a tribute of the history of the city.

Zoning preservation: it is decided to maintan and take advantage of the zoning and streets proposed by the General Plan, proposing the inclusion of hotels.